Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief en aanbiedingen
Week 17 - De Blije Big
-
Let op: Deze week is er geen markt in Helmond Brandevoort ivm Koningsdag.
-
De Blije Big
-
Hallo beste mensen,
Deze week is het weer aan de Blije Big om iets te vertellen in deze nieuwsbrief.
Heel veel gebeurd er natuurlijk niet, maar mogelijk is het toch leuk om iets te horen en te zien van ons bedrijf.
Zoals bekend is het weer, in één keer omgeslagen en hebben we het voorjaar volop kunnen beleven.
Het was laat, en alles gebeurde dit jaar in één week.
De appel, de peer, de pruim, en de mispel ze stonden allemaal tegelijk in bloei (dat heb ik in 50 jaar nog niet meegemaakt).
Het gras schoot de grond uit en het land werd eindelijk begaanbaar.
Iedereen was op het land bezig en de kalveren mochten naar buiten.
We kregen de handen vol aan het verwijderen van de ongewenste kruiden en modder werd stof, de paardenbloemen bloeien en de knotwilgen schieten weer uit.
En zo gebeurde er eigenlijk nog best veel in een korte tijd maar beelden spreken voor zich, dus hierbij een paar foto’s van de afgelopen week op ons bedrijf.
En nu weer zorgen dat we klaar staan voor de eerste snee gras, in de hoop dat we die weer tijdig en droog binnen kunnen halen. -
-
Recept Zomerse salade van www.veganflavours.nl
-
Ingrediënten: 1 courgette (spaghetti van maken), 125 gram sperziebonen (kort gaarstomen), 100 gram kikkerwerten, 1 bosui (in ringen gesneden), 1-2 el homemade doperwtenspreadhttp://www.veganflavours.nl/doperwtenspread/ en peper en zout naar smaak.
Eventueel nog toevoegen voor meer bite: pompoen- zonnebloempitten. Ook lekker om de kikkererwten te roosteren voor je ze in de salade doet.
Stap 1
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en roer voorzichtig door elkaar.
Stap 2
Op smaak brengen met zout en peper en daarna de salade overscheppen op een bord of in jouw boho-tiffin.
Stap 3
Eet de salade rustig op!Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/
Reactie toevoegen