Week 22 - Kleine kindjes en brood

 • Kleine kindjes en brood

 • Baby’s mogen vanaf 4 maanden beginnen met iets anders eten dan de borst- of flesvoeding. Dit is nog vooral om te oefenen en te wennen aan het vaste voedsel. Volgens het voedingscentrum heeft je kind vanaf 6 maanden vast voeding nodig naast de borst- of flesvoeding. Start met lekkere geprakte groente en fruit. Het liefste vers en biologisch. Denk bijvoorbeeld aan mango, peer, bloemkool, pompoen of avocado. Vanaf 8 maanden kan de borst- of flesvoeding vervangen worden door echte voeding. Dit afbouwen gaat stapsgewijs. De borst- of flesvoeding blijft het hoofdvoedsel.

  Volgens het voedingscentrum mag je kindje vanaf 7 maanden beginnen met brood. Laat je kindje lekker sabbelen op een stukje brood. Begin met gewoon bruin brood zonder pitjes etc. Dit kan namelijk nogal heftig zijn voor de darmpjes. Ik ben met mijn kindjes begonnen met desem speltbrood. Dit omdat het brood de lange rijstijden heeft waardoor er minder suikers in het brood zitten en het kindjes dit beter kan verwerken. Wel haalde ik de korstjes er vanaf. Vond ik anders een beetje zielig voor ze. Zijn toch harde korsten. Ik deed er in het begin niks op en later alleen roomboter of kokosolie. Naar mijn mening zijn dit de juiste vetten waar ze goed van groeien. Ik vermeed stroop en jam. Omdat dit toch gewoon suikers zijn en ik dat nog niet nodig vond.

  Wanneer je kindje 1 jaar oud is, kan ze echt een broodmaaltijd nuttigen. Alles in het lijfje is ontwikkeld om het brood goed te kunnen verteren en te verwerken. Dan mag je ook brood met pitjes etc. aanbieden.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

 • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.